Thursday, January 26, 2012

Sepuluh Bulan

Salam..
Selamat tengahari..
Khadeejah Bella tengah main dengan stokin..Kay pakaikan dia stokin, dia tarik stokin tu pulak..Adoyaii..
Takpe, asal dia senang..Kay dah bagi dia makan..
Haa..sementara Khadeejah Bella tengah diam, Kay nak hapdet pasal perkembangan dia sepuluh bulan nih..
Heheh..Alhamdulillah, Khadeejah Bella sehat..Selsema dah baik..
Selera makan bagus..Gigi 2 kat bawah semakin tinggi..
Pastu, dia dah pandai gigit lengan, peha Kay..haa..tak kesah la bahagian mana..asal dia dapat ngap, dia akan ngap..adoyaii..
Berjalan memapah ok..
Cuma belum bangun sendiri..Masih perlukan bantuan seperti meja atau dinding.
Pastu, dia suka baa baa chak..Terutamanya kat langsir..Kekadang tu, dia yang ajak Kay main tu..Dia selak kain langsir dan senyum-senyum kat Kay..muahahah
Pastu, kalau Walid balik, Walid suka acah acah agah dia..ape lagi, ketawa melekek lekek ler..pastu mintak Walid kejar dia..pastu dia lari lari merangkak la..Adulaaa..
Haa..dah pandai tengok citer kartun..bulih senyum senyum..mate tu dok melekat kat TV..
Pastu, dah pandai tepuk tangan dan melaga-lagakan barang di kedua dua tangan...
Perkataan mama, jaja, tata..dah bulih dah..
Dia ni suka pada cahaya..PS3 punya cahaya kat player PS3 pun dia akan pi dekat sane..pastu dia raba raba..dah la PS3 tu pakai sensor..kesian...masa Walid tengah syiokk syiokk main PS3, Khadeejah Bella pi tutup PS3 tu pulok..adoyaii..
Khadeejah Bella berak sehari sekali..paling lama pun 2 hari, pastu dia akan berak..
Kay dan Lau Kong pon ada train Khadeejah Bella berjalan..So far so good..
Masa ajar Khadeejah berjalan, dia ada hati nak lepaskan tangan..bila jatuh, nangis pulok..Bila dia dah penat, dia akan beratkan badan dan duduk..
Bila Kay panggil nama Khadeejah, dia akan toleh pada Kay..
Haa..lagik satu..dia suka jatuh kan barang..adulaaa...
Itu saje yang sempat Kay capture..
Nak layan Khadeejah pulak ni..


Sekian...

No comments:

Post a Comment

Ayshah dah sekolah

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Entry kali ini Kay nak kongsikan pasal kerenah Ayshah Bella bila hendak ke sekolah waktu pagi. Untuk ...