Saturday, February 4, 2012

Memang Seswai

Salam..
Selamat pagi..
Sekarang ni pukul 1118 pagi di Dubayy..
Khadeejah Bella dah berak, mandi dan sarapan..
Lau Kong dan Pak Andak kat dapor untuk pasang bidai bagi menghalang cahaya masuk..
Sebab cermin dapor tu see through..kalau kite bersilat malam-malam, pasang lampu, orang yang duduk kat hotel sebelah bulih nampak kite kat dapor..
Kay pon boleh tengok ape diorang buat kalau diorang tak tutup langsir memalam..hehehehe..(skodeng..muahahaha)
Ok..back to the entry title..
Kay nak cerita pasal nama Khadeejah Bella yang sesuai..
Yelah..kan Kay dok kat Nogori Arob..jadi, bila Kay naik Metro (LRT), bila orang tanya, what's ur doter name?
Kay pon jawab la Khadeejah..(kiranya sesuai la bile berada di negara Arob)..Ade pulak hari yang lepas, kay naik Metro, ade makcik Arob ni, berpurdah..nampak mate saje, dia tanya sape nama anak..Kay pon jawab la Khadeejah..
Kay pon tanye la dia, sape nama..Nama makcik tu Ruqayyah..(Haa..kellas ko Maria..)
Haaa.. Pehtu, kalau ade rezeki, kalau Kay pi jenjalan Europe, let say la..orang tanye what's ur doter name??
Kay akan jawab..Bella..(haa..kelas ko Maria..)
Kalau berjalan ke China, ade susah sikit, sebab Khadeejah Bella takdok nama Cina..Cuma ada nama timnangan je yang diberi oleh Ah Kung..iaitu Chi (maksudnya PERMATA..) haa..kellas ko Maria!!
Ape-ape pun, Ummi n Walid cayang Khadeejah Bella...
Entot entot anje anje angi angi andai andai antek antek Opah..muahahahah

Apa-apa pun, nama Khadeejah ni Lau Kong yang pilih..Kay takde objection..(Anak kedua ketiga dan seterusnya pun Lau Kong dah standby nama..heheheh)
Pastu, Kay ada dengar ceramah Ustaz Azhar Idrus, sape kan yang sepatutnya bagi nama anak..Jawapan nya Bapa..tapi kalau Ibu nak bagi pun takpe, asalkan namanya baik.

Lepas ni nak pi Madinat Jumeirah, bawak Pak Andak jalan pastu nak picnic di tepi pantai yang indah..muahahah

Sekian..

No comments:

Post a Comment

Shafeeyyah Bella dan berjalan

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari in Kay nak abadikan perkembangan terbaharu Shafeeyyah Bella yang kini berusia 1 tahun 3 bulan. D...