Thursday, March 22, 2012

Malam yang BERJAYA

Salam. .
Sekarang ni pukul 1:48 pagi. .
Khadeejah sedang nyenyak tido. .
Kay tak tito lagik. .Hihihi. .
Entry kali ni Kay nak share kegumbiraan bilamana Khadeejah dapat tito tanpa mengempeng (tu bahase Jawa). .
Hurm,memandangkan petang tadi Khadeejah da tido petang jadi malam tadi Kay duduk dengan dia sambil tengok Karton di Youtube. .
Hurm. .sangat seronok sambil baring baring kat badan Kay. .
Sambil tengok karton.sambil nenen. .
Bila dah kenyang nenen,tengok lagi karton.
Kay nampak dia dah ngantuk dan main main nenen. .Tak boleh jadik nih. .
Kalau nenen main main,karang melecet pulak nenen. .
So Kay type la sleep song kat Youtube dan terjumpa dengan satu musik yang sangat soothing.
Sambil Kay pasang lagu tu,Kay baca la komen. .
Ramai yang memberikan komen positive. .
Khadeejah dah baring baring relaks kat sebelah Kay. .
Kay nak try la betul ke bulih buat orang tido. .Sebab ada satu komen tu,dia kata,dia akan pasang lagu tu untuk dia,suami dan 2 orang anaknya. .Kiranya lagu tu memeng ok lah,
Haa. .Kay pun buat buat tido. .Khadeejah pusing kiri kanan carik posisi yang best kot. .
What a surprise!!! Dalam beberapa minit,Khadeejah dah terlelap. .
Selamat nenen Kay. .Kalau tak,melecet la kalau Khadeejah ngempeng. .
Untuk memastikan Khadeejah lena,Kay terus pasangkan lagu tu. .Dan Kay dah buat favourite kat Galaxy Tab. .
Malam esok,Kay nak try lagi!!

Sekian!!

2 comments:

  1. Mak Long ngantuk tp tak bole tdo sbb otak ni asik berjalan jer! mcm mano tu???

    ReplyDelete
  2. Cer mak lon try dengo lagu tu..

    ReplyDelete

Khadeejah Bella dan sekolah agama

Assalamualaikum dan salam sejahtera, Entry kali ini Kay nak kongsikan perkembangan pelajaran Khadeejah Bella. Alhamdulillah Ustazah berita...