Tuesday, December 25, 2012

Al Halabi Restaurant at Mall of Emirates Dubai

Salam dan selamat petang..
Entry kali ni Kay nak kongsikan tempat makan baru yang boleh anda cuba..(wah macam rancangan Jalan-Jalan Cari Makan plak..hehehe)
Sebab makanan nya not bad and pada tekak Kay, sedapp...
Nak dipendekkan cerita, Kay dan kawan, Aisyah bersama 3 orang anak-anaknya berjalan ke Mall Of Emirates dengan tujuan untuk meninjau barang-barang yang boleh dibeli sementelah ada Part Sale 20-70%..
Kami bergerak dari kawasan Syeikh Zayed Road dalam pukul 2 petang selepas solat Zohor.
Alhamdulillah, perjalanan kami lancar, terima kasih kepada GPS yang banyak membantu.
Setiba nya di Mall of Emirates, kami dapat parking kereta yang betul-betul depan pintu masuk shopping mall..
Apa maksudnya tu?? Maksudnya, shopping la banyak-banyak..hahahah..
Sebelum nak mulakan aktiviti membeli-belah, kami mencari tempat makan tengahari dan pilihan pertama kami ialah P.F. Chang..memandangkan ramai sangat orang dan kami perlu menunggu dalam 40 minit, makanya kami mencari tempat lain dan akhirnya Al Halabi menjadi pilihan...

Cerita banyak banyak tak best..so enjoy the pics!!

Tadaa..cantik tak? Al HAlabi ialah restoren yang menyajikan makanan Lebanon.

Aisyah with her lovely kiddos

Kay order special menu of the day..Beef with Potato..hurm..sedap..daging nya lembut..senan nak potong dan gravy nya juga sedap..For the drink, it is Lemon Mint! Air lemon yang dikisar bersama daun pudina..so refreshing!!

Aisyah orderkan Rice with Chicken untuk anak-anak comel nya..heheh..Kay rasa juga sikit..POn sedappppp!!!

Selepas hidangan main course, kami dijamu dengan dessert iaitu Rice Pudding (yang juga termasuk dalam package special menu of the day)

Yang ini adalah bahan kudapan sementara menanti order sampai. Ada buah zaitun, kacang badam, dan sayur-sayuran (timun, capsicum, daun bawang, daun pudina, bit, carrot, tomato) dan tak sah kalau makanan Arab ni tak de roti!!!

Hot Mama & Handsome Boy!!

Antara pemandangan dalam restoren Al Halabi

Beginilah rupa nye kalau keluar outing bersama anak-anak..Alhamdulillah tempat kami ni luas dan selesa. Cuma kena jauhkan sudu garpu dan piring kaca.. Kalau tak berderai la jawab nyer..

Lagi ruangan makan.

KAt belakang tu tertulis Dewan Al Sultan..mungkin kawasan khas untuk sesiapa yang membuat tempahan bagi jamuan.



No comments:

Post a Comment

Shafeeyyah Bella dan berjalan

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari in Kay nak abadikan perkembangan terbaharu Shafeeyyah Bella yang kini berusia 1 tahun 3 bulan. D...