Sunday, January 22, 2012

Times Square Center Dubai

Salam..
Selamat Petang..
Khadeejah Bella dah siap makan..
NI tengah main main sambil meneran berak..Jap lagi Ummi bersihkan..Sekarang nak hapdet belog jap ok..hihihi..
Haa.semalam, kami pi jenjalan ke Times Square Center Dubai..Kali pertama kami pi sane..
Kami naik metro dari Mall of Emirates dan turun di Furst Gulf Bank..Pastu jalan kaki..
Kami ingat dekat, tapi jauh..(hurm..ingatkan walking distance)
Kami gerak dalam pukul 1030 pagi..
Erm..dalam angin sejuk tu, kami meredah juga..hehhe..tapi best gak..
Mula-mula plan nak pi Oasis Centre Mall..tapi silap planning..
Jadi, bila dah sampai dalam pukul 12tengahari..Terus masuk dalam mall dan pusing pusing..
Ape yang menraik dalam mall ni? Erm..tak banyak kedai baju..tapi ada kedai yang jual digital items iaitu Sharaf DG..Pastu ada kedai jual peralatan outdoor, dan peralatan sukan..
Kat tingkat atas ada kedai jual alat kereta. Nama kedai tu Yello Hat, kedai Jepun.
Haa..ada Dino Live. Sesuai untuk bawa kanak-kanak. NI macam Jurasic Park la..ade dinosaur yang gerak-gerak tu..
Selain tu ada kedai jual alat muzik.
Yang best kat sini lagik ialah ada activity wall climbing. Nak buat aktiviti bayar DHS 50 untuk setengah jam. Kita datang pakai baju yang sesuai je..Kasut, tali, topi semua disediakan..best best best...Tapi Kay takde la nak memanjat manjat..lain kali la...hehehhe
Kejap je kami round mall tu..pastu terus lunch..
Lepas siap lunch, hari masih awal..Pastu kami plan ke Oasis Mall..

Sekian..



Lunch kami pada hari semalam..Chicken Don Buri berharga DHS 35 dan Buffalo Wings with Fries berharga DHS 30..

No comments:

Post a Comment

Shafeeyyah Bella dan berjalan

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari in Kay nak abadikan perkembangan terbaharu Shafeeyyah Bella yang kini berusia 1 tahun 3 bulan. D...