Friday, January 6, 2012

Winter Picnic at Al Barsha Park

Salam.
Selamat petang.skarang kat dubai baru pukul 630ptg.Tapi dah gelap.
Entry kali ni pasal piknik.bukan sebarang piknik. .Ni piknik musim sejuk.
Bestjuga sebab kali pertama Kay piknik dalam sejuk. .
Petro Ladies Dubai yang organise this event.
Thank you Elm for adding Kay into this group.
In the future,kalau tak ada aral,boleh la Kay join lagi activity.
Piknik kali ni stail potluck.
Kay buat jempot jempot.selain tu bawak dodol (Tok Bak belikan),asam buah pale kering dan goreng popia otak-otak (Mak Long belikan).
Tak la memasak bagai.sebab tak reti masak untuk kuantiti yang banyak.
Tapi sebelum nak join piknik, ade juga halangan..
Ape halangan nye? Mase Kay bsiap siap nak goreng jemput jemput, sekali gas abes daa..
Tunggu orang datang hanatr gas pulak setengah jam..
Tapi Alhamdulillah..Kay dapat juga buat jempot jempot dan goreng popia otak-otak.
Ape ape pun,nice having this kind of activity in Dubai.
Dapat berkenal kenalan dengan kawan baru.
Kami berjalan kaki saje ke Al Barsha Park..Tak la jauh sangat (dalam 15 minit ade kott). Lagipun sejuk, jadi boleh la kami jalan kaki. Kalau musim panas, boleh rentung juga jalan kaki. heheheheh

Sedikit info pasal Al Barsha Park:
-masuk percuma
-tak boleh buat barbekue
-kanak kanak boleh belajar naik basikal
-sesuai untuk berjogging atau bersenam
-ada taman permainan kanak kanak

Sekian.

Masa kami sampai AL Barsha PArk, Khadeejah Bella tido. Sebelum bergerak, Kay dah bagi makan (roti cicah sup itik) dari rumah.

Kemeriahan Winter Picnic. Banyak makanan yang sedap sedap. Asam pedas, nasi ayam, ayam paprik, fruit salad, KFC, dan sebagainya.

Elm tengah breastfeed Devon. Yang belon belon tu, family Arab buat birthday party.Orang Arab tu offer belon pada Khadeejah Bella, tapi Walid tolak sebab Khadeejah Bella masih kecik la..tak sesuai main belon..Kang meletop, terkejut pulak...

2 comments:

  1. waaahhh .. cepatnya update kat bloggg ! i x update2 lagik..

    haha ~

    - afidah

    ReplyDelete
  2. Simple writing je tu. .Tak detail sangat. .tu yang cepat je update dalam blog. .Heheheh

    ReplyDelete

Ayshah dah sekolah

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Entry kali ini Kay nak kongsikan pasal kerenah Ayshah Bella bila hendak ke sekolah waktu pagi. Untuk ...