Tuesday, February 21, 2012

Al Ghurair Centre Dubai

Salam..
Selamat mala..
Sekarang ni pukul 728malam..
Khadeejah Bella dan makan..Lau Kong pon dah makan dan tengah layan Khadeejah main..
Jadinya, Kay bulih la hapdet belog setelah sekian lame tak hapdet..(sebab laptop kat hospital..belum sembuh agik..)
Ok..Back to our stomy mory..
Kay nak kongsi pasal salah satu shopping mall yang ada di Dubai ini..
Kay pegi ke Al Ghurair Centre pada minggu lepas dengan Lau Kong dan Khadeejah Bella..
Sedikit info pasai mall ni ialah.AL Ghurair Centre merupakan salah satu shopping mall yang tertua di Dubai..
Tak silap Kay, dibina pada 1982@1984..
Tetapi, yang best nye, mall ni tak nampak macam tua atau buruk..Maintenance di mall ni memang bagus..
Apa yang menarik kat sini?? Ada satu level iaitu di aras 2, ada lorong yang berderet kedai kain..Jumlah kedai kain untuk wanita ada 19 buah kedai..kedai textile untuk lelaki ada 2 buah kedai..Kalau nak beli kain untuk buat baju raya boleh la..Tapi Kay takde la nak pi beli kain hari tu..saje jenjalan cuci mate..kuikuikui
Selain tu..ada satu lorong yang sepanjang-panjangnya jual barangan bayi atau kanak-kanak..(Baby Shop, Carter's,Mothercare,Jadorekidz dan sebagainya)
Restaurant yang menarik kat sini?? Caribou Coffee, Chili's American Grill, Papa John's, Seattle's Best Coffe, Chinese Palace Restaurant dan banyak lagi..
Food court juga ada di aras 2..ade Nawab (Indian), Sala Thai, Chinese Palace, Santino's (Italian) dan sebagainya..
Hurm..tanak citer banyak banyak..

Enjoy the pics!!!

Sekian..

Haa..ni dalam mall


Ni food court

Textile Court..sepanjang-panjang tu kedai kain

Ada cinema di sini..

Children Court..Jual bebarang kanak-kanak..

Antara patung-patung yang menggayakan kain-kain di sini..hehehhe..Naik juling mate Kay dan sakit tengkuk pusing kiri-kanan..kain yang lip-lap, kain macam-macam lagi lah...

No comments:

Post a Comment

Shafeeyyah Bella dan berjalan

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari in Kay nak abadikan perkembangan terbaharu Shafeeyyah Bella yang kini berusia 1 tahun 3 bulan. D...