Wednesday, February 29, 2012

Arabian Center Dubai

Salam..
Selamat malam..
Khadeejah dah makan malam dan sedang tido..kejap lagi bila Walid balik, dia bangun la..
Haa..sementara Khadeejah tengah tido, Kay nak la hapdet cerita baru..
Kali ni Kay nak share pasal shopping mall di Dubai..
Haish..banyak sungguh shopping mall.. Haa..kali ni nama nya ialah Arabian Center dengan motto My Mall ~ My World..
Haa..mall ni nampak baru..Ada 2 tingkat..banyak kedai pakaian (Kay suka...) dan restaurant seperti yang tertera dibawah

Savour a variety of the most tempting and mouth-watering cuisines from
  1. India - MIRCHI, fine Indian Cuisine
  2. Iran - HATAM
  3. South Africa - Nando's
Sekian.
Gambaran dari luar..Tersergam tulisan Arabian Center

Ruangan dalam..Banyak tempat duduk disediakan..bagi sesiapa yang penat berjalan, bulih la duduk jap..Kay suka tempat macam ni..kalau penat tolak Khadeejah kat stroller, Kay bulih duduk kejap..heheheh

Booth kat depan tu jual perfume Arab..

Ni display bagi sesiapa yang nak kawen, boleh pegi kat butik tersebut..Kira ni macam kedai mak andam la..

Gambaran dekat, pakaian pengantin..Cantik tak?


Kat sini ada Daiso tau...Kedai Jepun yang jual barang RM5..Tapi kat UAE ni semua barang 7 dirham

Mesin apa kah itew? Itew adalah mesin jual minyak wangi..50 dirham satu minyak wangi...


Ini gamba terakhir Kay capture sebelum keluar dari Arabian Mall..Kay capture gambo Falcon yang sinonim dengan Emirati..Ni tengah promote Fazaa' Championship iaitu pertandingan yang melibatkan sukan tradisional masayarakat UAE iaitu falconing, hunting with dogs, archery, freediving (hiyari) 

No comments:

Post a Comment

Salam Maal Hijrah 1439

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari ini hari Jumaat, penghulu segala hari bagi umat Islam. Jatuh juga hari pertama dalam kalender Hi...