Saturday, March 24, 2012

Happy Birthday In Advance My Dear Princess

Salam..
Sekarang kat Dubai pukul 439 petang..
Hari, bersamaam 24 March 2012 iaitu hari Sabtu..
Hari esok, 25 March 2012, genaplah Khadeejah Bella Bt Khanif berusia 1 tahun..
Tapi, memandangkan esok hari Ahad dan Walid bekerja, jadi kami percepatkan sambutan hari lahir Khadeejah..(ngelat la sikit..tetapi esok ada sesuatu yang akan dilakukan untuk menguji Khadeejah Bella mengikut adat nenek yang berbangsa Cina..hehehhe..itu tak boleh share la..untuk maklumat ahli keluarga sahaja..hihihi)
Lagipun, hari ni kami tak keluar ke mana-mana..(Asyik keluar saje pon tak best juga..Lau Kong nak rehat-rehat juga di hujung minggu..)
Ok..back to the entry..
Kami mulakan proses untuk sambut birthday Khadeejah pada pukul 10 pagi dimana, Lau Kong bersilat di dapor untuk membuat muffin pisang khas untuk Khadeejah Bella..
Dalam pukul 1130 pagi, siap la muffin tersebut..
Sementara Lau Kong bersilat di dapur, Kay layan Khadeejah dan sambil itu Kay buat sedikit hiasan di dinding..
Lepas tu, aktiviti di berhentikan dan kami berehat..Khadeejah pun tido tengahari sebentar..
Dalam pukul 2 petang, Khadeejah bangun dan Kay pakaikan baju gaun yang di belikan oleh Tok Bak..
Lepas tu, Kay pula bersilat di dapur untuk masak Kari Ayam untuk lunch kami berdua..
Gitu gini gitu gini, dalam pukul 330 petang, siap la segala persiapan..Khadeejah dah pakai baju cantik, Lau Kong pon dah segak, Kay pun dah siap, maka kami pun pakaikan Khadeejah cekak rambut yang ada bunya dan bagi dia pegang kayu yang macam fairy pakai..(sila bayang kan ok..)
Lepas tu, nyanyikan lagu birthday dan Kay dan Lau Kong cium pipi Khadeejah..
Kemudian Lau Kong suapkan muffin pisang ke mulut Khadeejah..
Last skali, kami bergambar bertiga dengan menggunakan timer pada kamera..
Lepas siap bergambar, Kay tukarkan baju Khadeejah sebab baju gaun tu macam tak selesa untuk dipakai lama-lama..
Lepas tu Kay dan Lau Kong menikmati lunch bersama-sama..


Itu saja aktiviti sambutan Khadeejah Bella..sangat simple tetapi Kay sangat berpuas hati..
Kepada Lau Kong: Thank you sebab buatkan muffin pisang yang sedapp...
Kepada Khadeejah Bella : Semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki..Semoga menjadi anak yang solehah dan berjaya dunia dan akhirat..

Daripada Kay: Thank you Allah diatas segala nikmat yang dikurniakan..




Sekian..

3 comments:

  1. Kak Nurul, muffin tu nampak sedaappp. Post sini sikit. Huehuehue :D

    ReplyDelete
  2. dgr ckp ummi dgr ckp walid, jadi org berjaya, lebih dri pak andak pn xpe, jgn lupa adik beradik dan keluarga..
    untung2 next time ade la hadiah(dah ade dlm plan, tpi belom cukop umor..haha) dri pak andak, skng ni xde lagii,hahahah
    "selamat hari lahir yg ke-1" kecikkkk je kauu lgii.

    ReplyDelete
  3. Mak Long said...

    Happy Birthday Khadeejah Bella, semoga membesar dgn sihat...

    ReplyDelete

Shafeeyyah Bella dan berjalan

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari in Kay nak abadikan perkembangan terbaharu Shafeeyyah Bella yang kini berusia 1 tahun 3 bulan. D...