Sunday, May 27, 2012

Indian Palace Ibn Batutta Mall Dubai

Salam..
Selamat petang..
Sekarang pukul 2.37 petang..
Khadeejah Bella tengah bermain sambil diperhatikan oleh Atok..
Jadi Ummi boleh hapdetbelog dengan aman..
Haa..pada hari Rabu yang lepas..
Kay dan Khadeejah Bella bawa Atok dan Nenek berjalan-jalan ke Ibn Batuta Mall..
Sila klik http://kay-hussin.blogspot.com/search/label/Ibn%20Batuta%20Mall%20Dubai
Kami bergerak keluar dari rumah dalampukul 9 pagi..haa..kami kalau berjalan memang jalan betul-betul..
Masuk Ibn Batuta Mall dalam pukul 10 pagi dan keluar dari mall pukul 5 petang..hehehhe..
Habis satu mall kami round..Nenek pun tak sangka, dia boleh berjalan begitu lama..
Ok..Kay nak berkongsikan tempat dimana kami tengahari..
Kisah nye begini..
Kami nak makan nasi briyani..pilitan utama kami ialah Hatam..(Iranian Restaurant)..Tapi Hatam bukak pukul 1 tengahari..
Memandangkan waktu tu pukul 12 tengahari dan perut dan menyanyi, kami pun tukar plan untuk makan di Indian Palace..
Hurmm..Kay pun macam was-was je..sedap ke nasi briyani dia..tapi bedal je la..
So, enjoy the pics below as the story goes..

Apa-apapun, so far makanannya ok..nak kata briyani nya sedap, ada lagi tempat lain yang sedap..
Kari kambing nya, ok..boleh la tahan..tak pedas sangat..
Kebab ayam ok..sebab ayam nya dipanggang..Sos pencicah ialah ogurt and parmesan cheese..

Sekian...

Ni buku menunye..Dah nama nya Palace, so buku menu pon warna gold la..heheheh

Sementara tunggu order sampai. ada acar masam, acar manis dan sos ape ntah untuk di cicah dengan papadom..

Kami order nasi putih, kari kambing, kebab ayam dan briyani kambing. Untuk pengetahuan semua, di Indian Palace ni tiada hidangan berasaskan daging lembu. Semua ada (ayam, kambing, seafood dan vege..)..Lembu je takde ok...Harap maklum..

Kebab Ayam..Harga nya AED36..Kalau kebab Kambing ada mahal sikit..AED40

Pelayan menuangkan makanan atas pinggang..layanan bak raja dan permaisuri..hehehhehe..By da way, nama pelayan tu Arjun..Tapi bukan Arjun Rampal yerr..hehehehhe..Dia tengah tuangkan nasi briyani...Nampak je bekas tu kecik..tapi boleh makan 2 orang tu..Harga Briyani Kambing tu ialah AED40

No comments:

Post a Comment

Salam Maal Hijrah 1439

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari ini hari Jumaat, penghulu segala hari bagi umat Islam. Jatuh juga hari pertama dalam kalender Hi...