Wednesday, May 2, 2012

Kedai Kopi Pak Bakar Johor Bahru

Salam..
Selamat Tengahari..
Khadeejah tengah tido jap..
Kay pun dah lama tak update blog..
Banyak cerita, tapi tak sempat nak tulis sebab sibuk bergossip dengan Opah dan sibuk mulut asik mengunyah sesajerr..
Haa..entry kali ni Kay nak cerita pasal kedai makan..(haish..makan lagik..hihihi)
Bukan ape, Opah ni haa..kate kedai ni ok dan bersih (Opah kalau bab makan, cerewet sikit..)..jadi semalam kami ke Kedai Kopi Pak Bakar yang terletak di Larkin, Johor Bahru, bersebelahan dengan Bangunan Tabung Haji..

Sedikit info berkenaan Kedai Kopi Pak Bakar ni:
  1. Terletak di Larkin, bersebelahan Bangunan Tabung Haji
  2. Established sejak 11 tahun yang lepas
  3. Sebelum ini, kedai ini terletak di Jalan Ngee Heng
  4.  Keistimewaan Kedai Kopi Pak Bakar ini adalah Asam Pedas
  5. Konsep kedai kopi ni ialah antik..Pak Bakar minat pada motosikal Honda Cup dan basikal-basikal tua..(hehehehhe)
Enjoy the pics below!!
Apa-apapun,memang sedap tauhu bakar dan rojak asma..
Asam pedas dan lain-lain, Kay akan cuba di masa akan datang okay!!

Sekain..
Inilah ruangan cashier Kedai Kopi Pak Bakar..

Mana Pak Bakar?? Pak Bakar yang naik basikal kat gambar tu..Muka nya tak nampak sangat..Sorry la..Kay amik gambo tak berapa jelas..Masa kay masuk ke kedai ni, Kay ada nampak Pak Bakar, berketayap..tapi tak sempat nak amik gambo..bila nak amik gambo, Pak Bakar takde pulak..mungkin pi solat kott..

Opah order TAuhu Bakar dan Rojak Asma..Sedapp..

Antara koleksi basikal tua yang tergantung di dindin Kedai Kopi Pak Bakar

Ni ruangan di depan kedai, ada jam waktu London, Tokyo dan Mecca..Pastu ada peti ais yang menempatkan pelbagai jenis ikan..Waktu Kay datang ni waktu tengahari..Chicken Chop dah habis katanya, sebab ramai orang datang makan memandangkan hari tersebut ialah hari cuti umum, Hari Buruh..

No comments:

Post a Comment

Ayshah dah sekolah

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Entry kali ini Kay nak kongsikan pasal kerenah Ayshah Bella bila hendak ke sekolah waktu pagi. Untuk ...