Monday, October 1, 2012

Simple Butterfly Crochet

Salam..
Entry kali ni Kay nak kongsikan dengan minat terbaru Kay iaitu Crochet..
Wahhh..tengok macam comel je buat crochet ni..sekalai bila Kay cuba buat, mahu terjojol mata dan lenguh jari jemari ni..
Apa-apa pun, it is worth trying..
Kay tengok dari youtube..Kay ambil yang paling simple..
Esok-esok bila dah terer, Kay boleh buat topi, blanket etc..(wah..angan-angan besar..hehehe)


Enjoy the pic!!

Sebelum tu, Kay beli dulu bebarang jahitan di Satwa..Harga sebatang hook tu ialah 2 dirham, benang crochet tu 1 dirham each, kapur untuk menanda kain ialah 1 dirham, snipper berharga 2 dirham, benang satu gulung 75 fils, getah kain saiz 16 berharga 4 dirham, yang warna hitam tu ialah zapping untuk buat projek sofa cover.


Inilah hasil dari percubaan pertama Kay..hhehehe...Sebetulnya, Kay nak try buat bunga, tapi tak menjadi, so Kay try buat butterfly and menjadi!! walaupon senget -benget tapi ok la..ada rupa butterfly..heheheh..crochet ni boleh buat craft tambahan kalau kita buat bag dan sebagainya la...boleh digunakan mengikut kreativiti masing-masing...

Sekian.

No comments:

Post a Comment

Shafeeyyah Bella dan berjalan

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari in Kay nak abadikan perkembangan terbaharu Shafeeyyah Bella yang kini berusia 1 tahun 3 bulan. D...