Monday, December 31, 2012

Jumeirah Public Beach Dubai

Salam dan selamat tahun baru..
Entry kali ni Kay nak kongsikan tentang aktiviti hujung minggu yang terakhir bagi tahun 2012..Lagi beberapa jam kita akan melangkah ke tahun baru...
Kali ini kami bersiar-siar di tepian pantai Jumeirah Public Beach.
Untuk masuk ke kawasan ini, tak perlu buat bayaran..Jika masuk ke Jumeirah Beach Park, perlu buat bayaran. Untuk lebih lanjut, sila klik http://kay-hussin.blogspot.com/2012/11/jumeirah-beach-park-dubai.html

Ok..cerita banyak pon tak best, so enjoy the pics!!

Untuk pengetahuan semua, setiap hari Sabtu, parkingmula dibayar dari pukul 4 petang hingga ke 9 malam. Sebab waktu rehat di Dubai ni dari pukul 1 tengahari hingga 4 petang..lama kan? macam kat Malaysia waktu rehat dari pukul 1 hingga pukul 2 petang kan?

Itu deretan pokok kurma kalau tak silap Kay...

Kawasan yang mcam khemah tu tempat menyewa barang untuk meneylam kot. Kay pon tak pasti sebab tengok dari jauh, ada orang tenngah pakai oksigen tank dan sebagainya...

Yang ni tempat menyewa basikal..

Ini kali kedua Khadeejah Bella bersiarsiar di tepian pantai...

SubhanAllah...Pantai yang membiru, air yang sejuk, udara yang dingin dan pemandangan yang cantik. ALhamdulillah, thank you Allah sebab Kay dan keluarga diberi kesempatan untuk berada di Dubayy..

No comments:

Post a Comment

Boleh kah laminate surat beranak atau sijil lahir

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Apa khabar semua? Kay baru pulang dari Jabatan Pendaftaran Negara (JPN). Ada persoalan berkaitan MyK...