Tuesday, November 25, 2014

Lemonade Sheikh Zayed Road Dubai

Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Entry kali ni Kay nak kongsikan sedikit maklumat terbaru pasal tempat makan yang baru sahaja di buka di kawasan berdekatan dengan rumah Kay.
Restoren ni namanya Lemonade.
Baru hari ni Kay terbuka hati nak pergi mencuba makanan di Lemonade. 
Sebab Kay tengok design Lemonade dari luar macam menghidangkan makanan barat.
Tekak Kay tekak masakan Asia ( Malaysia, Indonesia, Thailand, Vietnam) jadi itu yang membuatkan Kay kurang berminat untuk mencuba.
Cerita banyak banyak tak best, so lets enjoy some pixx!!!

Sekian, terima kasih.

Apa yang menarik pasal Lemonade ini ialah semua masakan/makanan yang ada dalam kedai ini, resipinya terkandung dalam buku diatas, The Lemonade Cookbook. Masakan dari California Selatan. Buku tersebut berharga 150 Dirham.

Tujuan utama Kay datang ke Lemonade ialah untuk mencari kek ( cake testing ) bagi majlis harijadi Ayshah Bella yang pertama. Kay tak pandai buat kek (walaupun kek nampak mudah, tapi tak mencapai citarasa Kay. Kay mahukan kek yang sedap seperti di kedai. Kay pernah buat kek ikut resipi internet dan sebagainya, tetapi tidak sesedap orang lain buat..Kesimpulannya Kay kena belajar buat kek.. Hihi)..ada 3 jenis kek yang Kay cuba iaitu kek pisang, kek strawberry dan oren, kek red velvet. Kay ingin mencuba kek coklat, tetapi tiada.

Yang ini ialah cupcakes dan soft cookies.

Macaroon pun ada.

Kay cuba minuman limenade yang berharga 19 dirham. Kek diatas ialah kek pisang. Pada Kay , kek nya ok.

Yang ini pula ialah kek strawberry dan orange. Sedap. Ada masam oren dan manis strawberry. Tapi untuk majlis harijadi Ayshah, Kay rasa tak sesuai untuk kek yang berasa masam. Kay suka kek yang manis.

Dan akhirnya... Kay dan Lau Kong bersetuju untuk membeli kek red velvet dari Lemonade... Sedap.. Kay pernah mencuba red velvet cake dari Coco's Restaurant, tapi memandangkan pada harijadi Khadeejah Bella yang kedua tahun pada tahun lepas Kay dah beli kek coklat dari Coco's Restaurant ( memang sedap dan puas hati), tahun ini kami akan beli di restoren baru iaitu Lemonade...kiranya ada sedikit kelainan.. 






No comments:

Post a Comment

Shafeeyyah Bella dan berjalan

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari in Kay nak abadikan perkembangan terbaharu Shafeeyyah Bella yang kini berusia 1 tahun 3 bulan. D...