Tuesday, December 30, 2014

Resipi kerabu pegaga

Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Entry kali ni Kay nak kongsikan resipi kerabu pegaga.
Kalu pertama juga Kay buat kerabu pegaga.
Sebab selama ni Kay simpulkan pegaga kemudian cicah/ colek dengan sambal belacan...
Cerita banyak-banyak, tak best.
Lets enjoy some pixx.

Sekian, terima kasih.

Apakah bahan - bahan tumbuk yang diperlukan? Cili merah, udang kering dan sedikit belacan. Tumbuk sampai hancur.

Kemudian masukkan kelapa parut dan gaulkan sehingga sebati.
Kemudian gaulkan dengan hirisan pegaga dan hirisan bawang besar. Tambahkan garam dan perahan limau. Dalam kes Kay yang yang ada limau, Kay gunakan jus lemon... Dan hasilnya seperti gambar diatas...Terima kasih Wan sebab berkongsi ilmu memasak. Semoga ilmu ini menjadi ibadah dan dimanfaatkan oleh semua pembaca..

No comments:

Post a Comment

Ayshah Bella ringan tulang

 Assalamualaikum dan Salam sejahtera.  Apa khabar semua. Harap sihat hendaknya. Kita masih berperang dengan COVID 19. Elakkan tempat sesak, ...