Sunday, July 1, 2012

Amavarathi Restaurant in Dubai

Salam..
Selamat pagi..sekarang ni pukul 7.36 pagi..
Hari ni hari Ahad dan merupakan hari bekerja di United Arab Emirates..
Cuti hujung minggu ialah pada Jumaat dan Sabtu..
Khadeejah dah sarapan dan sedang bermain..
Haa..Kay nak hapdet la sikit tempat makan India yang pertama Kay pegi..
Memang mantoppp..Best best best..Tempat makan ni di syorkan oleh kawan Lau Kong, Mr Prakash ..
First time Kay bukak pintu kedai tu, Kay tengok semua orang India..
Lepas tu yang kedua, bau-bauan rempah-ratus India menusuk ke hidung dan seterusnya membuatkan Kay terus rasa laparrr...Grrr...
Haa..tak mau citer panjang..Come and enjoy the picstaken YESTERDAY at Amavarathi Restaurant..

Ok..yang kat dalam bakul tu ada Papadom dan cili goreng..Cili goreng tu, sebeluh di goreng, di celup dengan yogurt..kemudian baru di goreng..Kepada sesiapa yang tak cukup pedas, boleh la tambah kepedasan dengan makan cili goreng tu..Kay dah rasa, ok la..Sebab Kay tahan pedas..Kalau Lau Kong yang makan, berpeluh la..hehehhehe

Tadaaa...ni la hidangan untuk Banan Leaves..Bana leave ni ada pakej nye..ada yang AED14 atau AED 22..Yang mangkuk-mangkuk steel kecik tu antaranya ialah dessert, acar timun dan karot bersama yogurt, kari ayam..
Yang kat atas daun pisang tu antaranya sayur kacang buncis goreng, kuah dal..

Ni pulak ialah bekas yang di isi dengan acar masam manis, dan macam macam lagi la..hehehhe



Ni ialah briyani kambing..sangat sedap dan puas hati la la makan..lau Kong kata, ni baru betul..makanan cukup rasa..daging kambing pon lembut..

Ni sup..ada kari dan di tabur dengan daun ketumbar..Sedap diminum semasa panas..kalau da sejuk pon, sedap juga..


Side dish ialah ikan tenggiri goreng..

Ni pulak cauliflower goreng..Kay tengok tepung yang menyaluti cauliflover ni warna merah dan pedas..Tapi pedas nya tak terasa masa kita kunyah..bila dah lama sikit, baru kita terasa pedas...Kellass..bestt..


Kelebihan makan Banana Leaves pakej ni, ialah, kita boleh tambah seberapa banyak yang kita mahu..
Kat belakang tu ialah tempat untuk nasi tambah dan sebagainya..Pekerja yang pakai vest merah tu akan datang bawak nasi atau sebagainya..



Sebahagian dari ruangan dalam Amavarathi..

Inilah rupa nya...habis licin..Puas hati makan..Sedap..Balik rumah boleh tido...Krooohh...Kroohhh...hihihihi
Sekian..

2 comments:

Salam Maal Hijrah 1439

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari ini hari Jumaat, penghulu segala hari bagi umat Islam. Jatuh juga hari pertama dalam kalender Hi...