Friday, October 31, 2014

Mee Kuning di Dubai

Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Entry kali ni Kay nak tulis pasal mee kuning.
Mee kuning ataupun dalam bahasa inggeris ialah Egg Noodle.
Ada ke mee kuning dijual di pasaraya di Dubai?
Jawapannya..... ada!!
Antara pasaraya yang menjual mee kuning ialah Carrefour, Lulu Hypermarket dan Spinneys.

Lets enjoy some pixx.

Sekian terima kasih.

Beginilah rupa mee kuning di Dubai. Kay beli di Lulu Hypermarket Al Barsha. Lulu ni berdekatan dengan Mall Of Emirates. Kalau ada kereta dan tak nak naik teksi, boleh naik metro sampai ke Mall of Emirates Metro Station. Kemudian keluar dari Mall of Emirates dan jalan kaki sikit. Harga mee kuning tersebut ialah 4.25. Rasanya kurang enak seperti mee kuning Malaysia la..Tapi boleh la makan. Memandangkan Kay bukan penggemar mee kuning (Kay gemar bihun dan kueh tiaw), jadi Kay tak adalah sangat nak makan mee kuning di Dubai!!

Haa..yang ini Mee kuning dari Malaysia. Selalu nya mee kuning atau kueh tiaw dibawa dari Malaysia. Ada mee kuning dan kueh tiaw kering yang di jual di pasaraya, tapi kurang enak. Kay pernah beli kueh tiaw kering dan celur di rumah, tetapi kepingan-kepingan kueh tiaw nya tebal..makanya kurang enak. Kalau rajin, boleh buat mee kuning sendiri pakai penggelek speghetti. Ataupun beli dari orang yang buat mee kuning (homemade). Tak silap 20 dirham untuk sekilo mee kuning. Bukan mee kuning sahaja orang buat, tempe pun ada di jual di Dubai. Tak silap 10 dirham untuk 1 pek tempe. Di kedai makanan Indonesia iaitu Restoren  Sari Nusa yang terletak di Satwa, Kay pernah nampak ada jual tempe.

No comments:

Post a Comment

Biskut Makmur Kacang

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Selamat menjalani ibadah puasa. Lama Kay tak update blog sebab anak ujian ditambah pula sekarang bula...